Προοπτική διείσδυσης ελληνικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών στην αγορά της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

0

Από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Σεράγεβο λάβαμε ενημερωτική επιστολή που αναφέρεται στην προοπτική διείσδυσης ελληνικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών στην αγορά της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η επιστολή έχει ενδιαφέρον ιδιαίτερα για εξαγωγείς στον τομέα ποτών και τροφίμων και παρατίθεται παρακάτω ως έχει:

Γ ραφείο Ο. Ε .Υ.

Σεράγεβο, 6 Δεκεμβρίου 2013

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πρεσβείας για αναβάθμιση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος και Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, πραγματοποιήσαμε πρόσφατα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της μεγάλης τοπικής εταιρίας marketing, επικοινωνίας και διαφήμισης «5ΒΑ Communications» (http://www.sba.ba/main.php?l=e). όπου και είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή και την επικεφαλής του Τμήματος Marketing της εταιρείας.

Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η προοπτική διείσδυσης ελληνικών προϊόντων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και η διεύρυνση της συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις. Συνομιλητές μας επεσήμαναν ότι συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις δεν βρίσκεται στο επιθυμητό γι’ αυτούς επίπεδο και ότι υφίστανται σημαντικά περιθώρια για τη βελτίωση της. Στο πλαίσιο της διερεύνησης του ενδιαφέροντος πελατών τους για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις και για ζήτηση συγκεκριμένων προϊόντων από τη χώρα μας, συνομιλητές μας ήρθαν σε επαφή με την κορυφαία εταιρεία διανομής ποιοτικών καταναλωτικών προϊόντων στην τοπική αγορά «Kolba d.o.o.».

Η «Kolba d.o.o.», της οποίας το αναλυτικό εταιρικό προφίλ επισυνάπτεται ηλεκτρονικώς για ενημέρωσή σας, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για εκκίνηση συνεργασίας με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα ακόλουθα προϊόντα: κονσερβοποιημένα ιχθυρά τυποποιημένο ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές, τυρί Φέτα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο επίσης επισυνάπτουμε, το ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι αποκλειστικό και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.  Σημείο άξιο αναφοράς το οποίο προκύπτει από την παρουσίαση του εταιρικού προφίλ της εταιρείας «Kolba d.o.o.», είναι ότι διαθέτει ιδιόκτητο στόλο 58 φορτηγών οχημάτων και αναλαμβάνει και τη μεταφορά των προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Η παρούσα ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών AGORA, στον σύνδεσμο του Γραφείου ΟΕΥ Σεράγεβο (http://www.agora.mfa.gr/ba59). στο πεδίο «Προσφορά-Ζήτηση Επιχειρηματικής Συνεργασίας»

Θα παρακαλούσαμε όπως μας γνωρίσετε ενδιαφέρον σας για δυνητική μελλοντική συνεργασία με την εταιρεία «Kolba d.o.o.», ει δυνατόν μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Ο Πρέσβυς  Ο προϊστάμενος ΟΕΥ

[prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Kolba-e-mail-d.o.o..doc” type=”doc”]Το email από την εταιρία Kolba d.o.o.[/prettyfilelink] [prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/ENG_Kolba_Company-profile-19-08-2013.ppt” type=”ppt”]Το εταιρικό προφίλ της εταιρίας Kolba d.o.o.[/prettyfilelink]
Share.