5 αστέρια στην Europlan

0

Αναδημοσίευση από το http://e-fonien.blogspot.gr/

Σε μια λαμπρή τελετή παραδόθηκε το βραβείο 5 αστέρων στην κατηγορία «Καλύτερη Αρχιτεκτονική για Μονοκατοικία στην Ελλάδα» στην εταιρεία Europlan.

Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Γουναλάκης Γιώργος και Χειρακάκης Νικόλαος που είχαν και την τιμή να παραβρεθούν στο επίσημο γεύμα που δόθηκε στο ξενοδοχείο Grosvenor Park Lane στο Λονδίνο , εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η φετινή τελετή ήταν ιδιαίτερη και κατά γενική ομολογία η καλύτερη των τελευταίων πέντε ετών. Φετινή θριαμβεύτρια των Διεθνών αυτών βραβείων αναδείχθηκε η Τουρκία με πάνω από 40 βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες, ενώ για άλλη μια φορά η Ελλάδα μέτρησε τρεις μόνο συμμετοχές , οι δύο όμως εκ των οποίων ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης ξεφεύγοντας από τα στενά Ελληνικά πλαίσια.

Για όλους εμάς στην οικογένεια της ΕΥΡΩΠΛΑΝ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός της συμμετοχής και μόνο. Η βράβευση ποτέ δεν ήταν επιδίωξη μας , αποτελεί όμως επιβράβευση των κόπων πολλών ετών από όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά μας είναι καθήκον μας να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια μιας που ο ανταγωνισμός σε Διεθνές επίπεδο είναι υψηλός και δυστυχώς η Ελλάδα μας – αν αφαιρέσουμε τον ήλιο και την θάλασσα – βρίσκεται πολύ πίσω σε πολλά θέματα και κυρίως ζητήματα που άπτονται της νοοτροπίας μας.

Αμέσως μετά την απονομή ο κ. Γουναλάκης μας έστειλε την παρακάτω δήλωση: «Είναι μεγάλη τιμή να έχω παραβρεθεί σε όλα τα βραβεία που έχει λάβει η εταιρεία μας στο Λονδίνο τα οποία είναι ήδη τέσσερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου , ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της ΕΥΡΩΠΛΑΝ που χωρίς την παρουσία τους και τη διαρκή τους προσπάθεια θα ήταν αδύνατη η διεκδίκηση διεθνών βραβείων , ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου για την απίστευτη ανοχή όλα αυτά τα δημιουργικά χρόνια και επιτρέψτε μου να αφιερώσω το βραβείο αυτό στους γονείς μου ως ελάχιστη αναγνώριση για όλα όσα μου έχουν προσφέρει ως σήμερα».

Παράλληλα ο κ. Χειρακάκης δήλωσε «Για μένα ήταν η πρώτη συμμετοχή στην τελετή απονομής των βραβείων και το μόνο που έχω να πώ είναι ότι θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που μπόρεσα να συμμετάσχω και να δω από κοντά πόσο σημαντικό είναι για την ΕΥΡΩΠΛΑΝ να καταφέρνει και να βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές, σε μια τελετή που παρόμοια δεν είχα φανταστεί ποτέ μου. Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός και πολύ υπερήφανος που ήμουν εδώ και ευχαριστώ θερμά την Διοίκηση της ΕΥΡΩΠΛΑΝ για την επιλογή τους να βρίσκομαι εδώ.»

Share.