Παρέμβαση της ΚΕΕΕ για καταβολή εκτάκτων εισφορών

0

Παρέμβαση πραγματοποίησε η ΚΕΕΕ με επιστολή του προέδρου Κ. Μίχαλου για την καταβολή της εισφοράς των 20 ευρώ (ανά εργαζόμενο) στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ

Πρός τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Κ. Ιωάννη Βρούτση

Κοινοποίηση:

• Διοικητή ΙΚΑ, Κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
• Επιμελητήρια – μέλη ΚΕΕΕ

Κύριε Υπουργέ,

Η διαρκής ανάγκη λήψης συμπληρωματικών μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα, που δημιουργείται από τα ελλείμματα της από τριετίαξ ακολουθούμενης οικονομική; πολιτικής, φαίνεται ότι τείνει να γίνει μόνιμη κατάσταση, με πρόσκαιρη αποτελεσματικότητα, αφού δεν περιέχει καμία αναπτυξιακή προοπτική.

Στο πλαίσιο και την λογική αυτών των αποφάσεων, καλούνται οι εργοδότες – χωρίς προηγούμενη συζήτηση και αιφνιδιαστικά – να καταβάλουν στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας μέχρι τις 29.11.2013, το ποσόν των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον αυτοτελή λογαριασμό των παιδικών κατασκηνώσεων και μάλιστα με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων της χώρας, αντιθέτων δημιουργούν περισσότερα αφού επιβαρύνουν διαρκώς τον επιχειρηματικό κόσμο που είναι αυτός που στηρίζει την εθνική οικονομία και καλείται να αναλάβει τον κύριο ρόλο για την έξοδο από την κρίση.  Παρ’ όλα αυτά η μικρομεσαία επιχείρηση έχει δεχθεί μέχρι σήμερα τα περισσότερα πλήγματα των κυβερνητικών επιλογών.

Με εκτίμηση

Κ. Μίχαλος

Share.