Η εξέλιξη των τιμών στην Ελλάδα 2013 : Έκδοση του Υπουργείου Ανάπτυξης

0

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκδίδει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ετήσια έκθεση για την εξέλιξη των τιμών στην Ελληνική αγορά. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συστηματική παρουσίαση και τεκμηρίωση της εξέλιξης των τιμών στην εγχώρια αγορά αγαθών και υπηρεσιών και η σύγκριση με τις αντίστοιχες εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. H ανάλυση βασίζεται στα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και της Eurostat.

Η παρούσα έκθεση σκοπό έχει να αποτυπώσει με αντικειμενικό και συνοπτικό τρόπο την πορεία των τιμών σε όλες τις κατηγορίες του Εγχώριου και του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, αναδεικνύοντας τόσο τις περιπτώσεις που οι τιμές σημειώνουν σημαντική πτωτική τάση, όσο και τις περιπτώσεις που παρουσιάζεται ακαμψία τιμών, παραθέτοντας τις κυριότερες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε η ετήσια έκθεση για την εξέλιξη των τιμών να καθιερωθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενημέρωση του κοινού, των κοινωνικών φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και για την άσκηση πολιτικής, με προφανές αποτέλεσμα για την κοινωνία και τον τόπο.

[prettyfilelink size=”18 MB” src=”http://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Exelixi_timon_2013.pdf” type=”pdf”]Η εξέλιξη τιμών στην Ελλάδα 2013[/prettyfilelink]
Share.