Διεθνής Έκθεση TradeExpo στην Ινδονησία, 16 – 20 Οκτωβρίου 2013

0

Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
Υπουργείο Εξωτερικών
Ζαλοκώστα 10 & Κριεζώτου
10671 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 368 2764
Φαξ.: (+30) 210 368 2771

Η Πρεσβεία της Ινδονησίας μας γνωστοποίησε, σε συνάντηση με στέλεχος της, την πραγματοποίηση της 28ης Έκθεσης Trade Expo, η οποία πραγματοποιείται στην Τζακάρτα μεταξύ 16 και 20 Οκτωβρίου.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου της Ινδονησίας. παρουσιάζει 2000 εκθέτες από όλους τους χώρους της παραγωγής της Ινδονησίας σε χώρους 40.000 τ.μ.

Από πλευράς Ινδονησίας εξετάζεται η δυνατότητα πραγματοποίησης επιχειρηματικής αποστολής από την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η έκθεση απευθύνεται σε αγοραστές ινδονησιακών προϊόντων, η εδώ Πρεσβεία της χώρας αυτής είναι διατεθειμένη να συνδράμει στην πραγματοποίηση μίας αποστολής κατά την οποία οι συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να παρουσιάσουν προϊόντα τους στην έκθεση, ακόμη και αν δεν είναι εκθέτες ή και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού της αρεσκείας τους ή συναντήσεις με φορείς της Ινδονησίας που τους ενδιαφέρουν.

Για τον λόγο αυτό προσφέρει τα εξής κίνητρα:

1. δωρεάν διαμονή στην Ινδονησία για κάθε στέλεχος κάθε ελληνικής επιχείρησης που θα ήθελε να συμμετέχει,
2. τοπική μεταφορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση βρίσκετε στην ιστοσελίδα www.tradexpoindonesia.com

Σημειώνουμε ότι η χώρα απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 6%, είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, μέλος του G-20 και θεωρείται emerging market.

To 2012 η Ινδονησία βρισκόταν στην 38η θέση των ελληνικών εξαγωγών. Οι εξαγωγές μας προς την χώρα αυτή ανήλθαν την χρονιά αυτή στα 96 εκατ. €, σημειώνοντας αύξηση 92% έναντι του προηγούμενου έτους 2011 (στοιχεία ΟΠΕ). Η αύξηση αυτή οφειλόταν κυρίως στην εξαγωγή βαμβακιού, που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα, μαζί με τον καπνό, τις βαφές υφασμάτων και χαρτί προς ανακύκλωση.

Πέραν αυτού εκτιμάται δυναμική συνεργασίας με την χώρα αυτή στους τομείς θαλασσίων μεταφορών, κατασκευών, διαχείρισης μαρίνων σκαφών αναψυχής και ναυτικής εκπαίδευσης.

Βρισκόμαστε στην διάθεση σας για την παροχή κάθε διευκρίνισης ή βοήθειας σε σχέση με την έκθεση αυτή η οποιαδήποτε άλλο ενδιαφέρον σας σε σχέση με την αγορά της Ινδονησίας.

Ο Προϊστάμενος κ.κ.ε.

Δημήτρης Πετρόπουλος
Γραμματέας ΟΕΥ Α΄

Share.