Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)

0

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Επιμελητήριο της Ε.Ε. ξεκινάει μία πρωτοβουλία ευρύτερης ενημέρωσης πάνω στα κυριότερα σημεία, τα οφέλη και τις επιπτώσεις από την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων. Στα πλαίσια αυτά έχουμε διαμορφώσει ένα απλό ερωτηματολόγιο για το πώς εκτιμάτε ότι η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων θα επηρεάσει την επιχείρησή σας και το οποίο θα εκτιμούσαμε εάν μπορούσατε να συμπληρώσετε και να μας το στείλετε πίσω στο survey@amcham.gr μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Για να ενημερωθείτε πάνω στις βασικές αρχές και κυριότερα θέματα της Διατλαντικής Συμφωνίας, πατήστε εδώ.

Ποια είναι τα προσδοκώμενα οφέλη από την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων

Τον Φεβρουάριο του 2013, οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της ΕΕ ανακοίνωσαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (κοινώς ΤΤΙΡ). Τα κυριότερα σημεία αυτής της συμφωνίας είναι:

Το ΤΤΙΡ θα προωθήσει την απασχόληση και την ανάπτυξη. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ εξαρτώνται ήδη από την οικονομική εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ, και το ΤΤΙΡ θα οδηγήσει σε αύξηση του εμπορίου, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.
Το ΤΤΙP είναι κάτι σπουδαιότερο από μία απλά συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Πρόκειται για την ενίσχυση της Διατλαντικής σχέσης μία κρίσιμη, ιστορική, και στρατηγική σχέση.
Το ΤΤΙΡ μπορεί να θέσει υψηλές προδιαγραφές και να πρωτοποριακούς νέους κανόνες για το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, αξιοποιώντας την κοινή δέσμευση για αυστηρούς κανονισμούς για το δημόσιο συμφέρον.
Με τα Αμερικανικά Επιμελητήρια να εντείνουν τις προσπάθειες τους στην προβολή και προώθηση των θεμάτων του ΤΤΙΡ, αρκετοί φορείς χάραξης πολιτικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν επανειλημμένα διατυπώσει ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τα πρακτικά οφέλη του ΤΤΙΡ, ιδίως για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την κοινωνία στο σύνολό της.

[prettyfilelink size=”126 kB” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/TTIP-questionnaire-gr.doc” type=”doc”]Ερωτηματολόγιο TTIP[/prettyfilelink]
Share.