Αιτήσεις και από ελληνικές startups αναζητά το Mind The Bridge

0

Μέχρι τις 25 Αυγούστου θα δέχεται αιτήσεις ο “επιταχυντής” startup εταιρειών Mind The Bridge, ο οποίος όπως παρουσιάσει παλαιότερα το EMEA.gr εστιάζει σε εταιρείες που προέρχονται από τον ευρωπαϊκό Νότο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πέφτουν “γέφυρες” με Σίλικον Βάλλεϋ για ελληνικές και μεσογειακές startups
Το accelerator δέχεται αιτήσεις από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία ή η Ελλάδα και μέσα από ένα τρίμηνο πρόγραμμα και χρηματοδότηση “σποράς” έως και 65.000 δολαρίων της βοηθά να αναπτυχθούν, ενώ στο τέλος του προγράμματος διοργανώνει ημέρες παρουσιάσεων ενώπιον επενδυτών τόσο στο Μιλάνο της Ιταλίας όσο και στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Mind The Bridge, η επιλογή της περιοχής της Νότιας Ευρώπης είναι “στοχευμένη”, καθώς διακρίνει μία εκπληκτική δημιουργικότητα από τους ανθρώπους της περιοχής, χαμηλά λειτουργικά κόστη και αναπτυσσόμενες και πολύ “ζωντανές” startup “σκηνές”.
Για το χειμερινό πρόγραμμα του Mind The Bridge θα επιλεγούν συνολικά 5 έως 10 startups, μετά από μία διήμερη συνάντηση των καλύτερων startups που θα επιλεγούν από τις αιτήσεις. Όσες επιλεγούν για τη χειμερινή “φουρνιά” εταιρειών του Mind The Bridge θα παραμείνουν για 10 εβδομάδες στη “θερμοκοιτίδα” του προγράμματος στο Σαν Φρανσίσκο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Mind The Bridge απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε ελληνικές startup εταιρείες, καθώς στη χειμερινή “φουρνιά” του 2013 είχε επιλεγεί άλλη μία startup με ελληνική “καταγωγή”, η Weendy, η οποία αναπτύσσει μία εφαρμογή-κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται στους λάτρεις των θαλάσσιων και των χειμερινών σπορ.
“Επιταχύνεται” διεθνώς η Weendy
Η Weendy, μάλιστα, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το EMEAgr σχεδόν ταυτόχρονα με την εισαγωγή της στο Mind The Bridge είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 240.000 δολαρίων από το αμερικανικό “εκκολαπτήριο” Archimedes Labs.
Χρηματοδότηση 240.000 δολαρίων για τη Weendy
Συνολικά, μέχρις στιγμής, μαζί με τα 65.000 δολάρια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε από το Mind The Bridge μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “επιτάχυνσης” η ελληνική startup έχει συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια 305.000 δολαρίων.

Share.