Έκθεση ηλεκτρον. & ηλεκτρικ. συσκευών IFA Berlin 2013

0

Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) 06.09. – 11.09.2013
Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Βερολίνο

Η IFA είναι η πιο παλιά, αλλά και πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση. Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances).

Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν οι τεχνολογίες 3D, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, οι τηλεοράσεις high definition, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση, το smart grid και μία σειρά από προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα. Με αύξηση 1,4% στην εκθεσιακή επιφάνεια (142.200τ.μ.) και 1.439 εκθέτες ξεκίνησε η IFA 2012, παρουσιάζοντας είδη τελευταίας τεχνολογίας και νεωτερισμούς στους κλάδους consumer electronics και home appliances.

Και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 7%, αφού 142.300 εμπορικοί επισκέπτες, από αυτούς οι 42.800 από χώρες εκτός Γερμανίας, έσπευσαν να δουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Συνολικά, την έκθεση επισκέφτηκαν 240.000 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2011.  Οι παραγγελίες της προηγούμενης IFA ξεπέρασαν τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και ο κλάδος συνολικά συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η παρουσία των ΜΜΕ στην έκθεση ήταν, όπως κάθε χρόνο, ιδιαιτέρως αυξημένη με πάνω από 6.000 δημοσιογράφους, από αυτούς 2.300 από χώρες εκτός Γερμανίας, να μεταδίδουν τα εκθεσιακά δρώμενα σε όλο τον κόσμο. Οι συναυλίες, που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια της IFA (IFA Open-Air Sommergarten), προσέλκυσαν 25.000 funs και ήταν από νωρίς sold out.

Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:

Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά

 • Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video, MP3, Blue-Ray, Car Hi-Fi/κινητά Media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία
 • Λευκές συσκευές
 • Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές
 • Multimedia
 • TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Κινητά δίκτυα, τηλεματική, service provider
 • Πληροφορική
 • Online, Software/Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office
 • Broadcasting
 • Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting
 • Ψηφιακή φωτογράφηση

 

Νέοι τομείς της IFA τα τελευταία τρία χρόνια: IFA iZone (Mac, iTech, Apps), IFA eLibrary (βιβλία για tablets και eReaders) και IFA TecWatch (τεχνολογίες του αύριο, λύσεις για 3D, Super HD).

Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.ifa-berlin.de

Για αιτήσεις συμμετοχής εκθετών: http://b2b.ifa-berlin.com/en/EXHIBITOR-SERVICE/Application/

Το ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή και επιπλέον έκπτωση 10% για τα μέλη του.
Τηλ. στην Αθήνα: 210 6419000 & 210 6419038 και στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 327733.

Share.