Ξεκινάει η ολοκλήρωση του τμήματος ΑΥΧΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑΣ – ΧΑΜΕΖΙ στην Σητεία

0

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ε.Π.Ε.Π.», δημοπρατήθηκε το έργο «Ολοκλήρωση Αυχήν Αγκαθιάς – Χαμέζι Σητείας , στον Ν.Λασιθίου» την 16/4/2013, προκειμένου να ολοκληρωθεί, ύστερα από την οριστική έκπτωση του αναδόχου του αρχικού έργου με ανάδοχο την «ΕΡΚΑΤ Α.Ε.».
Η σύμβαση ύψους 8.274.816€ με έκπτωση 23% υπεγράφη στις 31/12/2013 στα γραφεία της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ μεταξύ του Δ/ντή της Υπηρεσίας Γ.Αγαπάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου Κ/Ξ «ΕΡΓΟ Α.Ε. – ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΑΤΕ» κ. Σκουλούδη Γ.
Ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης είναι δύο χρόνια, αλλά όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Γεώργιος Αγαπάκης, εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, σε ενάμιση χρόνο περίπου.
Το νέο έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής οδικού τμήματος αρτηρίας μήκους 3,7 χλμ και πλάτους διατομής 12,5 μ, την ολοκλήρωση της κοιλαδογέφυρας μήκους 840 μ, επισκευές των ενισχυμένων με γεωυφάσματα επιχωμάτων, οδοστρωσία, ασφαλτικά και ηλεκτροφωτισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη εξέφρασε την ικανοποίηση της για το συγκεκριμένο έργο που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν, επιτέλους πήρε το δρόμο της υλοποίησης. Πρόσθεσε ακόμα ότι παράλληλα με αυτό το έργο ενισχύονται θέσεις εργασίας, στηρίζεται η τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ η ολοκλήρωση του θα προσθέσει τα μέγιστα στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.

Share.