Προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών.

0

Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ενημερώνει την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η φορολογική και εργατική νομοθεσία στις μικρές επιχειρήσεις των νησιών.

Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:00, στην αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» της Βουλής, οι Πρόεδροι και τα μέλη των διοικήσεων των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, μέλη του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, θα ενημερώσουν την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, για τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον φορολογικό και εργατικό καθεστώς στις μικρές επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών.

Στην συνάντηση, εκτός από τα μέλη της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών και τους εκπροσώπους των 20 νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, έχουν προσκληθεί, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δ. Σαμπαζιώτη, να συμμετάσχουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείων Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και οι Βουλευτές των νησιών.

Στόχος της συνάντησης είναι να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και οι Βουλευτές για τα αρνητικά δεδομένα που δημιουργεί η νέα φορολογική και εργατική νομοθεσία στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις των νησιών, με τα προβλεπόμενα άδικα, εξωπραγματικά και εξοντωτικά πρόστιμα.

Εκ μέρους του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. βασικοί εισηγητές θα είναι ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, ενώ για τα φορολογικά θέματα θα μιλήσει ο κ. Απόστολος Αλωνιάτης, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και για τα εργατικά θέματα ο κ. Ραπανάκης Πέτρος, εργατολόγος – Μέλος του Συλλόγου Λογιστών Λέσβου.

Share.