Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών 2013

0

«Οι Κρήτες στον κόσμο… 1913-2013» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (ΠΣΚ) που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από 25 έως τις 28 Ιουλίου 2013 με συνδιοργανωτές το ΠΣΚ, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εκκλησία της Κρήτης, τους δήμων της Π.Ε. Χανίων, και άλλους τοπικούς φορείς.

Στόχος του φετινού συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι, να αναδειχθεί η σημασία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και να εορταστεί από τους Κρήτες της Διασποράς στην γενέτειρα μας, αποδίδοντας φόρο τιμής, στους αγώνες και στους αγωνιστές της ένωσης.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους στόχους του ΠΣΚ που επικεντρώνονται: στην ανάδειξη των Κοινοτήτων των Κρητών στον κόσμο, των ΑΕΙ της Κρήτης, του πολιτισμού, της οικονομίας-επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, της συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών του εξωτερικού, του τουρισμό, των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Κρήτης, στην ιστορία της μετανάστευσης, και την μετανάστευση ως φαινόμενο των καιρών και της οικονομικής ύφεσης.

[prettyfilelink size=”” src=”http://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Synedrio-Kriton_Programma.pdf” type=”pdf”]Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών 2013 – Πρόγραμμα[/prettyfilelink]
Share.