Την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο, και λόγω του αυξημένου πληθωρισμού, καταγράφει σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Όπως αναφέρει, για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2023 ανήλθε σε 3,10 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 31,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 2,35 δισ. ευρώ και μείωση 20,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 3,90 δισ. ευρώ.
Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιανουάριο 2023 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 είναι η πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων, (+ 76,1%) και το λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα, (+ 67,6%). Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιανουάριο 2023 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 είναι το λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα, (- 8,2%) και το λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα, (- 4,1%).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 23/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Επαρχία” 21/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Κρήτη” 24/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ανατολή” 24/10/2025
- Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λασιθίου σε εκθέσεις εσωτερικού (Σημαντικό!)
- Ερωτηματολόγιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- 1η Τροποποίηση της Απόφασης ‘Ενταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράση 4.1.2 – Ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων»
- Ενημέρωση πολιτών/επιχειρήσεων και δημόσιων αρχών σχετικά με τις αλλαγές λόγω έναρξης λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ/OpenBusiness Σημαντικά Ορόσημα
