Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
    • Δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (E-learning) με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία για Επαγγελματίες Τουρισμού»
    • Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τον 2ο Κύκλο της Θερμοκοιτίδας C Nest Accelerator
    • Ετήσιος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου JOOP / Japan Olive Oil Prize (Τόκυο, 17 Απριλίου 2026)
    • Be Electrified! Το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή – Ελάτε μαζί μας στη Light + Building 2026! – Δηλώστε συμμετοχή έως 10 Φεβρουαρίου
    • Πρόσκληση στην Εκδήλωση Κοπής Πίτας και Απονομή Βραβείων από το Επιμελητήριο Λασιθίου 2/2/2026 στις 6:30μμ
    • Συγχαρητήρια Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου προς τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτο
    • Εκδήλωση Κοπής Πίτας και Απονομή Βραβείων από το Επιμελητήριο Λασιθίου
    • Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 22/1/2026
    RSS Facebook X (Twitter) LinkedIn
    Επιμελητήριο Λασιθίου
    • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
      • Γ.Ε.ΜΗ. (Συχνές ερωτήσεις)
      • Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
      • Μητρώο – Ενάρξεις
      • Τέλη ΓΕΜΗ & συνδρομές
      • Πιστοποιητικά Καταγωγής
      • Πραγματογνωμοσύνες
    • INFO-CENTER
      • Εκλογές
      • Μήνυμα προέδρου
      • Διοίκηση
        • Διαύγεια
        • Εκτέλεση προϋπολογισμού
      • Live Cam
      • Προφίλ – Παρουσίαση
      • Σύνδεσμοι
      • Lasithi Exporter’s Cluster
      • Agroexpo – Ιεράπετρα
      • Έκθεση Yachting & Θαλάσσιου Τουρισμού
      • Διαγωνισμοί
      • Είσπραξη συνδρομών – Ειπράκτορας
      • Ανταποδοτικές υπηρεσίες με συνδρομή
      • Συμβάσεις ΕΤΑΠ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΕΤ.ΕΠ.Α ΛΑΣΙΘΙΟΥ
      • Προκηρύξεις / Διακηρύξεις
      • Απολογισμοί δράσεων
    • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
      • Διαρθρωτικά Ταμεία
      • Χρηματοδοτήσεις
      • ΕΣΠΑ 2007 – 2013
      • ΕΣΠΑ 2014 – 2020
      • ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020
      • Leader 2007 – 2013
      • Interreg
      • Νέος επενδυτικός νόμος
      • i@blue MED 2014-2020
      • Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου ΔΑΝ
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      • Κατάρτιση – Πιστοποίηση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων
      • Τεχνικοί ασφάλειας & τροφίμων
      • Προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ
      • Αυτοχρηματοδοτούμενα Σεμινάρια
    • e-Chamber
      • e-Επιμελητήριο (οχι ΓΕΜΗ)
      • Αιτήσεις προς ΓΕΜΗ **
      • Δημοσιότητα ΓΕΜΗ **
      • Ενημέρωση & Social Media
      • “Αγοράζω στον τόπο μου”
      • Newsletters
      • Κέντρο Βοηθείας
      • Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΔΥ
    • GDPR
      • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Επιμελητήριο Λασιθίου
    You are at:Home»Νέα»Ανακοινωσεις»“Θείον ‘Ελαιον”– βραβεία για το premium προϊόν της BioSitia

    “Θείον ‘Ελαιον”– βραβεία για το premium προϊόν της BioSitia

    0
    By LCCI on 31.05.2022 Ανακοινωσεις, Τοπικα

    Πηγή: Δελτίο Τύπου

    Τις περισσότερες και σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία της Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. κατάφερε να αποσπάσει φέτος το premium προϊόν “Θείον Έλαιον”, λαμβάνοντας μέρος σε 4 από τους πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς ελαιολάδου και πετυχαίνοντας και στους 4 μια εκ των ανώτερων διακρίσεων, αποδεικνύοντας έτσι την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της Εταιρείας.

    Η αρχή έγινε με τη μεγάλη επιτυχία της BioSitia στον 8ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, όπου το “Θείον Έλαιον” απέσπασε όχι μόνο με το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία του βιολογικού ελαιολάδου αλλά επιπλέον, βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο του Λασιθίου “Best of Lassithi”. Στον ίδιο διαγωνισμό η Εταιρεία έλαβε επίσης τιμητική διάκριση στην κατηγορία συμβατικό για το “Toplou Monastery” ΠΟΠ Σητεία.

    Η συνέχεια των διακρίσεων ήρθε με τη συμμετοχή της Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2022, όπου κατέκτησε 2 βραβεία: για το premium προϊόν “Θείον Έλαιον” το Αργυρό Βραβείο και για το “Toplou Monastery” ΠΟΠ Σητεία το Χάλκινο Βραβείο.  

    Φυσικά η Εταιρεία δε θα μπορούσε να μη λάβει μέρος και στον Athena IOOC, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιόλαδου στον κόσμο και επιπλέον φέτος είχε τη μεγάλη τιμή να διοργανώνει η “πόλη του ελαιολάδου”, η Σητεία. Το “Θείον Έλαιον” με το οποίο συμμετείχε η BioSitia βραβεύτηκε με Gold Award και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές. Η αυλαία του διαγωνισμού έπεσε την προηγούμενη Κυριακή 29 Μαΐου 2022, με την τελετή απονομής που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Γεώργιου Ζερβάκη και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, όπως της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. κυρίας Άντζελας Γκερέκου και του βουλευτή Λασιθίου κ. Μανώλη Θραψανιώτη.

    Στον επίλογο των φετινών βραβεύσεων της BioSitia βρίσκεται η διάκριση της Εταιρείας στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό διαγωνισμό, δεδομένου ότι απονέμει βραβεία σε όσους παράγουν ελαιόλαδο με ισχυρισμούς υγείας, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΕ 432/2012. Εκεί το “Θείον Έλαιον” έλαβε το Χάλκινο Βραβείο επιβεβαιώνοντας τις πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητές του και προσθέτοντας ακόμα μια διάκριση στη μακριά φετινή λίστα.

    Έτσι, το πολυβραβευμένο premium προϊόν της Εταιρείας μας “Θείον Έλαιον”, δε θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής του διάσημου και με 2 αστέρια Michelin σεφ Tim Raue @timraueofficial, ο οποίος βρέθηκε στη Μονή Τοπλού μαζί με τον επίσης καταξιωμένο executive chef του Daios Cove, κ. Παναγιώτη Βαλσαμάκη, στα πλαίσια τηλεοπτικών γυρισμάτων για το γερμανικό κανάλι VOX. Οι σεφ εντυπωσιάστηκαν από το “Θείον Έλαιον” σε γευστική δοκιμή που προηγήθηκε και μαγείρεψαν με αυτό, αφήνοντας τα καλύτερα σχόλια τόσο για την γευστική, όσο και ποιοτική υπεροχή του εξαιρετικού αυτού προϊόντος.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Επιμελητήριο Λασιθίου Ν.Π.Δ.Δ.
    Ι.Κουνδούρου 17, 72100 Άγιος Νικόλαος
    τηλ. : 2841022231, 28301 fax : 2841023831

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    AGROEXPO IERAPETRA
    • Επικοινωνία
    • Όροι χρήσης
    © 2026 Επιμελητήριο Λασιθίου.
    • Επικοινωνία
    • Όροι χρήσης

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.