Στις 11 Μαΐου τ.ε. διεξήχθη για 8η συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2021. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία, την ασιατική χώρα όπου αυξάνεται περισσότερο η ζήτηση για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.
Επομένως, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. Στον φετινό διαγωνισμό, η Ελλάδα είχε ισχυρή παρουσία με την συμμετοχή 100 περίπου παραγωγών και 64 βραβεύσεις στις τρεις μεγάλες κατηγορίες (Best in Class, Gold, Silver) καθώς και με δύο εκ των τριών συνολικά βραβείων στην κατηγορία του design (Design Awards).
Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο: https://jooprize.com/joop-2021/ . Στη, διαδικτυακή λόγω κορονοϊού, τελετή απονομής απηύθυναν χαιρετισμό οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Ιταλίας. Ο Έλληνας Πρέσβυς, κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης, ΠΥΑ΄, τόνισε τη διαχρονική συμβολή του ελαιολάδου στον ελληνικό πολιτισμό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Δωρεάν Σεμινάριο «Γαστρονομικός Τουρισμός: Από την Ταυτότητα του Τόπου στη Δημιουργία Αυθεντικών Εμπειριών»
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 23/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Επαρχία” 21/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Κρήτη” 24/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ανατολή” 24/10/2025
- Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λασιθίου σε εκθέσεις εσωτερικού (Σημαντικό!)
- Ερωτηματολόγιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- 1η Τροποποίηση της Απόφασης ‘Ενταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράση 4.1.2 – Ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων»
