Από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιχορηγήσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο βοηθάει τις επιχειρήσεις της ΕΕ να αξιοποιήσουν καλύτερα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) τους.
Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), το πρόγραμμα Ideas Powered for Business SME Fund έχει στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν στρατηγικές ΔΙ και να προστατεύσουν τα δικαιώματα ΔΙ τους σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.
Το νέο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, προσφέρει χρηματοδοτική στήριξη έως 1500 ευρώ ανά επιχείρηση, υπό μορφή επιστροφών, για υπηρεσίες προδιάγνωσης διανοητικής ιδιοκτησίας (IP scan) και εφαρμογές για τα σήματα και τα σχέδια ή τα υποδείγματα.
Tο Ταμείο ανοίγει την πρώτη από τις πέντε χρονικές περιόδους υποβολής αιτήσεων που θα «τρέξουν» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Το νέο πρόγραμμα (γνωστό και ως IP Voucher) είναι η πρώτη βασική δράση του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για τη ΔΙ , το οποίο δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Δωρεάν Σεμινάριο «Γαστρονομικός Τουρισμός: Από την Ταυτότητα του Τόπου στη Δημιουργία Αυθεντικών Εμπειριών»
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 23/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Επαρχία” 21/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Κρήτη” 24/10/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ανατολή” 24/10/2025
- Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λασιθίου σε εκθέσεις εσωτερικού (Σημαντικό!)
- Ερωτηματολόγιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- 1η Τροποποίηση της Απόφασης ‘Ενταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράση 4.1.2 – Ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων»
