«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά», αυτό τονίζει μεταξύ των άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή της δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού. Όπως αναφέρεται από τον υπουργό, «μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ». Παράλληλα ο Χρ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι «η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Έναρξη λειτουργίας ενημερωτικής ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κοινοποιημένους Οργανισμούς Αξιολόγησης Συμμόρφωσης Υλικών & Προϊόντων σε επαφή με Νερό Ανθρώπινης Κατανάλωσης
- Συμμετοχή στην Τεχνολογική Διάσκεψη Κορυφής – Dublin Tech Summit (Δουβλίνο, Ιρλανδία, 26-27.5.2027)
- Συμμετοχή στην Τεχνολογική Διάσκεψη Κορυφής – Dublin Tech Summit (Δουβλίνο, Ιρλανδία, 26-27.5.2027)
- Σημαντικές εξελίξεις και ευκαιρίες συμμετοχής στο Συνέδριο «Η Επιστήμη του Ελαιολάδου» (Ηράκλειο, 25-27 Σεπτεμβρίου 2026)
- Με επιτυχία και ισχυρό αποτύπωμα εξωστρέφειας ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην 6η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «Go Local & Taste» στα Ιωάννινα
- Ενημερωτικό σημείωμα για την αυστραλιανή αγορά οίνου
- ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις – Α’ Εξάμηνο 2026
- Υπουργείο Υγείας: Ενημέρωση για το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο αξιολόγησης της συμμόρφωσης υλικών και προϊόντων σε επαφή με το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης