Στις 11 Μαΐου τ.ε. διεξήχθη για 8η συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2021. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία, την ασιατική χώρα όπου αυξάνεται περισσότερο η ζήτηση για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.
Επομένως, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. Στον φετινό διαγωνισμό, η Ελλάδα είχε ισχυρή παρουσία με την συμμετοχή 100 περίπου παραγωγών και 64 βραβεύσεις στις τρεις μεγάλες κατηγορίες (Best in Class, Gold, Silver) καθώς και με δύο εκ των τριών συνολικά βραβείων στην κατηγορία του design (Design Awards).
Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο: https://jooprize.com/joop-2021/ . Στη, διαδικτυακή λόγω κορονοϊού, τελετή απονομής απηύθυναν χαιρετισμό οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Ιταλίας. Ο Έλληνας Πρέσβυς, κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης, ΠΥΑ΄, τόνισε τη διαχρονική συμβολή του ελαιολάδου στον ελληνικό πολιτισμό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Ηλεκτρονική διαδικασία δέσμευσης & προδέσμευσης διακ. τίτλου μη υποχρέων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.
- Επιχορήγηση Επιμελητηρίου Λασιθίου για την συμμετοχή των μελών του στην Food Expo 2023
- BIOFACH 2023: Συμμετοχή μέσω της Περιφέρειας Κρήτης
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 29/12/2022
- Άνοδος των Τιμών Ακινήτων: Εισροή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και Βελτίωση Προσδοκιών
- Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΔΥΠΑ- Νοέμβριος 2022
- Υπ. Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης στο ενδεκάμηνο του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»
- ΤτΕ: Ξεπέρασε τα 26,4 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου