Μείωση κατά 289 εκατ. ευρώ παρουσίασε, κατά το δ΄ τρίμηνο του 2022, η ονομαστική αξία των δανείων του ιδιωτικού τομέα του εσωτερικού, τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (servicers) και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε σε 70.679 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄ τριμήνου του 2022, έναντι 70.968 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) μειώθηκε κατά 93 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 23,509 δισ. ευρώ στο τέλος του δ΄ τριμήνου του 2022. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 12.433 εκατ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 273 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 9.665 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄ τριμήνου του 2022.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων GULFOOD 2027 στο Ντουμπάι
- Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOODEX JAPAN 2027
- «Όλη η Ιεράπετρα δίνει αίμα για τα παιδιά»: 85η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ιεράπετρα
- 22η Ετήσια Συνάντηση INSME – 12-13 Οκτωβρίου 2026
- Πρόσκληση συμμετοχής στην Επιχειρηματική Αποστολή στην Κίνα (Πεκίνο – Σαγκάη) & στην Έκθεση 9th CIIE
- Πρόσκληση Συμμετοχής των Επιχειρήσεων του Λασιθίου στην Τοπική Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου NaTour4CChange στη Σητεία
- Πρόσκληση συμμετοχής: Επιχειρηματική αποστολή EU Business Hub στη Ν.Κορέα (Korea Smart Grid Expo 2027)
- Διαδικτυακό θεματικό workshop: «Εθνικό Παρατηρητήριο Κυκλικής Οικονομίας: Παρακολούθηση Εθνικών Δεικτών της κυκλικής οικονομίας»