Συμμετοχή επιχειρήσεων στο έργο «Προώθηση Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στην Εσωτερική Αγορά – Γερμανία, Σουηδία, Φιλανδία & Τσεχία – “Daily Choise”» της ΚΕΕΕ

0

Η καμπάνια Daily Choice αποτελεί την συνέχεια της προσπάθειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να υποστηρίξει τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων και τις προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων.
Σε αυτήν συμμετέχουν συνολικά 19 Επιμελητήρια μέλη της ΚΕΕΕ που αντιπροσωπεύουν σε εθνικό επίπεδο σημαντικό τμήμα της παραγωγής των προϊόντων υπό προώθηση.
Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρίες – μέλη των συμμετεχόντων Επιμελητηρίων που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του AGROCERT.
Η καμπάνια χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ, 20 % από την Ελλάδα και 30% από την ΚΕΕΕ και τα συμμετέχοντα Επιμελητήρια.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου που θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό ερωτηματολόγιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος που επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να:

•  Συμμετέχουν σε 13 διεθνείς εκθέσεις (συνολικά στα 3 έτη του προγράμματος) στις χώρες στόχου; (Γερμανία, Τσεχία, Σουηδία και Φιλανδία), με ειδικά κατασκευασμένα πολυτελή περίπτερα. Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, το πρόγραμμα προσφέρει σε κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση:

– Επαφές – κλειστές συναντήσεις με επαγγελματίες στις αγορές στόχους,
– Υπηρεσίες διερμηνείας – υποστήριξης
– Αποστολή δειγμάτων στις εκθέσεις, οριζόμενη ανά έκθεση σε ποσότητα
– Γευσιγνωσία – δειγματισμό προϊόντων.

•  Συμμετέχουν σε 12 οργανωμένους κύκλους επαφών (συνολικά στα 3 έτη του προγράμματος) κατά τη διάρκεια των εκθέσεων και σε συναντήσεις με επαγγελματίες των αγορών-στόχων. Για τη συμμετοχή τους στις επιχειρηματικέ; αποστολές τους προσφέρονται:

– Κάλυψη εξόδων διαμονής και μετάβασης.
– Δυνατότητα προβολής της επιχείρησης.
– Υπηρεσίες διερμηνείας – υποστήριξης.
– Απευθείας συναντήσεις με επαγγελματίες της αγορά.ς &
– Συνδυασμός με την παρουσία στις εκθέσεις.

•  Συμμετέχουν σε 9 δράσεις ενημέρωσης καταναλωτών (συνολικά στα 3 έτη του προγράμματος) σε σημεία πώλησης των τεσσάρων αγορών στόχων, προβάλλοντας τα προϊόντα τους απευθείας στους τελικούς καταναλωτές.

[headline margin=”margin-down”]Στις πρώτες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται οι εξής: [/headline]
Χώρα Πόλη Έκθεση Ημ/νία
Γερμανία Κολωνία Anuga 5 – 9.10.2013
Γερμανία Μόναχο Food and Life 27.11 – 1.12.2013
Φιλανδία Ελσίνκι Wine Food and Living 24 – 27.10.2013
Σουηδία Στοκχόλμη ΜΙΤ ΚΟΚ 5 – 7.11.2013

* Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων – μελών μας επισυνάπτεται στο παρόν η παρουσίαση του προγράμματος, καθώς επίσης και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των δράσεών του κατά την τριετία 2013-2014.

Το εκτιμώμενο κόστος συμμετοχής για την κάθε επιχείρηση είναι:

– συμμετοχή σε εκθέσεις (συνολικά έως 5 εκθέσεις ανά έτος): 3.500,00 ευρώ,
– συμμετοχή σε εκθέσεις & επιχειρηματικές αποστολές: 3.900,00 ευρώ,
– συμμετοχή σε εκθέσεις & επιχειρηματικές αποστολές & συμμετοχή σε δράσεις προώθησης σε σημεία πώλησης: από 8.500,00 ευρώ ανά περίπτωση προώθησης σε σημεία πώλησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλλον το ανάλογο ποσό συμμετοχής – το αργότερο μέχρι την 10.09.2013 – στο λογαριασμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ: Αριθμός 5051-057454-981 & ΙΒΑΝ: GR80 0172 0510 0050 5105 7454 981
Μετά την κατάθεση του ποσού θα τους αποσταλεί και το ανάλογο παραστατικό.

Η άμεση επικοινωνία και επαφή των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν (στις πρώτες δράσεις του προγράμματος) επιχειρήσεων-μελών σας με την ανάδοχο εταιρεία «ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ» κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αρτιότερη οργάνωση και εκπροσώπησή τους στις ενέργειας του τρέχοντος έτους (εκθέσεις, παρουσιάσεις προϊόντων, επαφές με παραγωγούς κλπ.).

Η ΚΕΕΕ και η ανάδοχος εταιρεία «ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΉ ΕΠΕ» (αρμόδιος κ. Γεώργιος Στόγιας, τηλ. 2310556989) είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνηση.
Δ/νση: Ακαδημίας 6,10671 Αθήνα, Τηλ: (210) 3387105 (-06), Fax: 36.22.320, e-mail: keeuhcci@uhc.gr, http://www.uhc.gr

Για διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε και με το Επιμελητήριο Λασιθίου (Ειρήνη Γκερεδάκη 28410 27150)

Προϊόντα υπό προώθηση
Γαλακτοκομικά προϊόντα ΠΟΠ (ΦΕΤΑ, ΚΑΣΕΡΙ, ΠΗΧΤΟΓΑΛΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΦΟΡΜΑΕΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟY, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ, ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΣΦΕΛΑ, ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ, ΓΑΛΟΤΥΡΙ, ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΜΠΑΤΖΟΣ, ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ)
ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΠ
– Ελαιόλαδο (Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης, , Φοινίκι Λακωνίας, Αποκορώνας Χανίων Κρήτης, Καλαμάτας, Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης, Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης, Πέτρινα Λακωνίας, Κροκεές Λακωνίας)
– Βρώσιμες Ελιές
– Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνης Κρήτης, Ελιά Καλαμάτας
Αλλά προϊόντα
– Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια
ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΓΕ
Ελαιόλαδο
– Λέσβος, Μυτιλήνη, Χανιά Κρήτης, Λακωνία

[prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Daily_choice_Presentation.pdf” type=”pdf”]Παρουσίαση προγράμματος “Daily Choice”[/prettyfilelink] [prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Daily_Choise_Programme_Actions.doc” type=”doc”]Δράσεις Προγράμματος Daily Choise[/prettyfilelink] [prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/Daily-Choise-Erotimatologio.pdf” type=”pdf”]Ερωτηματολόγιο – Εκδήλωση ενδιαφέροντος[/prettyfilelink]
Share.