ΟΠΕ : Επιχειρηματική αποστολή στην Πολωνία

0

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης του για το 2013, διοργανώνει για τον κλάδο τροφίμων – ποτών, επιχειρηματική αποστολή στη Βαρσοβία.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει:

8 Δεκεμβρίου, άφιξη στη Βαρσοβία
9 Δεκεμβρίου, επιχειρηματικές συναντήσεις
10 Δεκεμβρίου, κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις
11 Δεκεμβρίου, αναχώρηση

Οι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιστοιχούν σε διαπιστωμένες ανάγκες της Πολωνικής αγοράς είναι:

Τρόφιμα – ποτά, ελαιόλαδο, τυροκομικά και τυποποιημένα ιχθυηρά, ιδίως delicatessen όπως π.χ. : αυγοτάραχο, ρακόμελο, λικέρ μαστίχας, μαρμελάδες, κλπ.

Η συμμετοχή στην αποστολή, σας δίνει τη δυνατότητα:
-να πραγματοποιήσετε προκαθορισμένες συναντήσεις με τις κατάλληλες επιχειρήσεις
-να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας
-να ενημερωθείτε για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 350 € πλέον ΦΠΑ 23 % ανά εταιρεία, προκειμένου μετά και τη συμμετοχή του ΟΠΕ, να καλυφθεί το κόστος οργάνωσης της αποστολής που περιλαμβάνει :
– ατομικό πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων από εξειδικευμένη εταιρία, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βαρσοβίας.
– διερμηνεία- γραμματειακή υποστήριξη
– ενοικίαση αιθουσών για την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών συναντήσεων και διοργάνωση εκδήλωσης.

Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν να καλύψουν εξ ιδίων :
αεροπορικό εισιτήριο και διαμονή του εκπροσώπου τους στη Βαρσοβία.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την συνημμένη δήλωση συμμετοχής καθώς και το εταιρικό τους προφίλ στην αγγλική γλώσσα το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου 2013, στη διεύθυνση kleo@hepo.gr και να καταβάλουν το ποσό των 350 € πλέον ΦΠΑ με κατάθεση στην Εμπορική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού ΟΠΕ 054/84029998. IBAN: GR 66 0120 0540 0000 0008 4029998.

Στο καταθετήριο πρέπει να αναφέρεται η χώρα της επιχειρηματικής αποστολής και η επωνυμία της επιχείρησης.
Αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας, παρακαλούμε να διαβιβάζεται στο fax: 2310 510046.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την οικονομία της Πολωνίας μπορείτε να αναζητήσετε στην δικτυακή πύλη του Υπουργείου εξωτερικών AGORA, http://www.agora.mfa.gr/pl101

[prettyfilelink size=”” src=”https://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/30_09_2013_Αίτηση-συμμετοχής-POLAND.doc” type=”doc”]Αίτηση συμμετοχής[/prettyfilelink]

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

H Πολωνική οικονομία κινήθηκε με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς και κατά την διάρκεια του 2011. Η Πολωνία κατάφερε να μην επηρεασθεί ιδιαίτερα, από την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, κυρίως λόγω της συνεχούς ανόδου της εσωτερικής ζήτησης, της συνεχιζόμενης αύξησης των εξαγωγών της οι οποίες υποβοηθήθηκαν από την σταδιακή διολίσθηση του ζλότυ, της σταθερής αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης, της αύξησης των τραπεζικών χορηγήσεων και καταθέσεων, την υψηλή αξία των ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και τις αυξημένες επενδύσεις. Όσον αφορά το ενδεχόμενο της εισδοχής της Πολωνίας στην ευρωζώνη, φαίνεται ότι απομακρύνεται τουλάχιστον έως το 2015.

Το μέγεθος της αγοράς της, των 39 εκ. περίπου δυνητικών καταναλωτών, το μεγάλο ποσοστό του νεαρού πληθυσμού, η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, η σταδιακή άνοδος του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των Πολωνών, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, καθιστούν την Πολωνία ελκυστική αγορά για ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας.
Τα κυριότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα στη Πολωνία είναι: Αλουμίνιο και προϊόντα του , νωπά φρούτα και λαχανικά , φάρμακα , παρασκευασμένα τρόφιμα , προϊόντα πλαστικών ,ρύζι , καπνός και τσιγάρα,
Υπογραμμίζουμε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση αγοράς οιουδήποτε προϊόντος για την συντριπτική πλειοψηφία των πολωνών καταναλωτών, αποτελεί η τιμή λιανικής πώλησης,

Όσον αφορά την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια σχετική δυναμική €,το 2009 ανήλθαν σε 193,335 εκ. € , το 2010 τα 248,796 εκ. € .Το 2011 οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 261,265 εκ. €. Σημειώνουμε επίσης ότι η αξία εξαγωγών στα 262 εκ .Ευρώ, αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αξία εξαγωγών μας στην Πολωνία. Επίσης σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία στο οκτάμηνο του 2012 οι οι Ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 173.483.5 εκ. €.

Share.