Ολλανδία : Οικονομική Έκθεση έτους 2012

0

Οι Κάτω Χώρες (Ολλανδικά: Nederland) αποτελούν μία από τις τέσσερεις συστατικές χώρες του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, μετά τη διάλυση των Ολλανδικών Αντιλλών στις 10 Οκτωβρίου 2010. Οι υπόλοιπες τρεις χώρες είναι η Αρούμπα, το Κουρασάο και ο Άγιος Μαρτίνος, ενώ τα νησιά Μπονέρ, Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα (νησιά BES) αποτελούν ιδιαίτερους δήμους της Ολλανδίας.
Το όνομα Ολλανδία (Holland), που χρησιμοποιείται συχνά για τις Κάτω Χώρες, αναφέρεται σε δύο από τους δώδεκα νομούς της, τη Βόρεια Ολλανδία (Noord Holland) και τη Νότια Ολλανδία (Zuid Holland).
Η Ολλανδία βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη μεταξύ Γερμανίας και Βελγίου και βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα. Τα χερσαία σύνορά της είναι 1027 χιλ. (450 χιλ. με το Βέλγιο, 577 χιλ. με τη Γερμανία) και η ακτογραμμή της είναι 451 χιλ.
Είναι η 22η σε μέγεθος χώρα της ΕΕ με συνολική έκταση 41.540 τετρ. χιλ. (λίγο μικρότερη από τη Δανία) και η χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία στην ΕΕ, υδάτινης προς συνολικής έκτασης, καθώς το 18,8% της έκτασής της καλύπτεται από ύδατα (εσωτερικά ύδατα).
Συγκριτικά με την Ελλάδα: Η Ολλανδία έχει έκταση μικρότερη από το 1/3 της έκτασης της Ελλάδας, όση περίπου η Μακεδονία και η Θράκη μαζί (42.755 τετρ. χιλ.).

Διαβάστε όλη την οικονομική έκδοση που συνέταξε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της  Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία παρακάτω.

[prettyfilelink size=”” src=”http://www.agora.mfa.gr/agora/images/docs/rad3A667%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%202012.doc” type=”doc”]Οικονομική Ετήσια Έκθεση για την Ολλανδία, έτους 2012[/prettyfilelink]
Share.
Skip to content