Ενημ. εκδήλωση : «Στηρίζουμε την Εργασία και την Ανάπτυξη»

0

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα που οργανώνει για το πρόγραμμα: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 6:30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στην Ιεράπετρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα και σε νέους επιστήμονες, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Ιεράπετρας η Σητείας.
Το πρόγραμμα παρέχει σε όσους θα επιλεγούν στήριξη για να βρουν δουλειά ή να δημιουργήσουν δική τους δουλειά. Συγκεκριμένα: θα υλοποιηθούν δράσεις συμβουλευτικής, επιδοτούμενης κατάρτισης και ένταξης στην απασχόληση. Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν επίδομα 5 ευρώ/ ώρα (μεικτά) και αφορούν στους τομείς:

α) Παραγωγή τυποποίηση και εμπορία παραδοσιακών γλυκών και εδεσμάτων (25 άτομα),
β) Τυποποίηση, επεξεργασία και προώθηση τοπικών προϊόντων (25 άτομα),
γ) Κατάρτιση στελεχών κατ’ οίκον φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας (25 άτομα),
δ) Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία (25 άτομα).

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ήδη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο συμμετοχής και να βοηθηθούν στην υποβολή του μέχρι 31/05/2013, από τους παρακάτω φορείς:

[tabgroup] [/tabgroup]

καθώς και από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://topsa.oas.gr

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ), της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συμμετέχουν 9 τοπικοί φορείς: Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (Συντονιστής Εταίρος), Δήμος Ιεράπετρας, Δήμος Σητείας, Επιμελητήριο Λασιθίου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης, ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης, Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε.

Share.