Υπόμνημα του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Θ. Χαριτάκη στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ Γ. Σταθάκη

0

Υπόμνημα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θ. Χαριτάκης στο οποίο αναφέρονται συγκεκριμένα προβλήματα των επιχειρήσεων του Ν. Λασιθίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων.  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα γίναμε παραλήπτες πολλών αιτημάτων μελών μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων και η λειτουργία τους είναι εποχική σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο αυτό.

Οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων συμβάλουν ενεργά στην τουριστική ανάπτυξη και οικονομία μεταφέροντας τον τουρισμό και στα ποιο απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας και η εύρυθμη λειτουργία τους επηρεάζει σημαντικά μια σειρά άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται γύρω από τον κλάδο αυτό.

Όπως γνωρίζουμε ο νόμος επιβάλει στις επιχειρήσεις αυτές να τηρούν επαρκείς χώρους στάθμευσης για τα οχήματά τους. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν εποχικά, είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητά τους για όλο το έτος.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίτροχα να απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας για όσους μήνες αυτά βρίσκονται σε ακινησία στους χώρους στάθμευσης. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα δίκαιο αίτημα το οποίο πρέπει να γίνει δεκτό από την πολιτεία.

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκρισή σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Για το Επιμελητήριο Λασιθίου

Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

Share.