Υπόμνημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

0

Υπόμνημα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θ.Χαριτάκης στον υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Ν.Δένδια για το θέμα των ληξιπόθεσμων οφειλών των επιχειρηματιών. Το σχετικό κείμενο παρατίθεται πιο κάτω:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά από επαφές που είχαμε με αρκετούς επαγγελματικούς και εμπορικούς συλλόγους της περιοχής μας και σε συνέχεια των προσφάτων ανακοινώσεων της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού από το βήμα της 79ης ΔΕΘ σχετικά με την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΜΜΕ (“κόκκινα” δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές κλπ), έχουν δημιουργηθεί εύλογες προσδοκίες όσον αφορά την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρηματιών.
Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας προτείνουμε:

Έως την οριστικοποίηση και εφαρμογή των προαναφερόμενων εξαγγελιών του πρωθυπουργού, ζητάμε να μην υπάρξει κανενός είδους πράξη κατάσχεσης ή δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων οποιουδήποτε μικρού ή μεσαίου επιχειρηματία. Η ρύθμιση δε αυτή θα πρέπει να ισχύσει τόσο για τα παλαιά όσο και για νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το τρέχον έτος.

Μια τέτοια παρέμβαση από την πλευρά σας, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την κατεύθυνση ομαλοποίησης της ρευστότητας και ανάδειξης ενός υγιούς επιχειρηματικού κλίματος στην αγορά, ειδικότερα προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων.
Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση στο παρόν αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

Share.