Τρώμε λεοντόψαρο για να ελεγχθεί ο πληθυσμός του

0

Πηγή 104fm.gr
Με αυτό τον τρόπο το ΕΛΚΕΘΕ, προσπαθεί να μάθει στους Κρητικούς να τρώνε το λεοντόψαρο, ούτως ώστε να υπάρξει το σχετικό ενδιαφέρον για αλιεία και με τον τρόπο αυτό να ελεγχθεί ο πληθυσμός στην ανατολική Κρήτη. Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι ένας από τους Λεσεψιανούς μετανάστες που μπήκαν μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Όπως ο λαγοκέφαλος, το φεγγαρόψαρο, Plotosus lineatus και άλλα πολλά.

Το βράδυ της Παρασκευής, το ΕΛΚΕΘΕ από κοινού με την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, τμήμα τουρισμού και τμήμα αλιείας, διοργάνωσαν μια βραδιά αφιερωμένη στο Λεοντόψαρο. Η εκδήλωση έγινε στο Robinson Club στην Ιεράπετρα. Καλεσμένοι, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης της ανατολικής Κρήτης, αλλά και ψαράδες από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Η εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ Νότα Περιστεράκη, αναφέρθηκε στο Λεοντόψαρο. Είναι και αυτό μια σκορπίνα, από την ίδια οικογένεια, με αγκάθια που κουβαλούν δηλητήριο, αλλά εάν κοπούν, το ψάρι είναι βρώσιμο, χωρίς άλλα θέματα.

Το λόγου το αληθές ανέλαβε να αποδείξει ο σεφ του ξενοδοχείου Αντώνης Μεσσανάκης, ο οποίος δημιούργησε ένα μενού βασισμένο όλο στο Λεοντόψαρο. Έτσι όλοι οι καλεσμένοι δοκίμασαν το ψάρι, με διάφορους τρόπους συνοδευόμενο από λευκό κρασί της μονής Τοπλού.

Περισσότερα εδώ.

Share.