Πολωνία και Σουηδία απο τις πλέον δυναμικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα

0

Οι διοργανώσεις των δύο μοναδικών, αποκλειστικά για την Ελλάδα, εκθέσεων τουρισμού Grecka Panorama και Grekland Panorama στη Βαρσοβία της Πολωνίας και στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αντίστοιχα, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία, North Events.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δύο εκθέσεις από τον γενικό διευθυντή της North Events κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη και οι προσκεκλημένοι τουριστικοί παράγοντες και στελέχη των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών των δύο χωρών, ανέλυσαν τις τελευταίες τάσεις των εν λόγω αγορών και παρουσίασαν στοιχεία για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, καθώς και τις προοπτικές για την περίοδο του 2016.

Η έκθεση Grecka Panorama I Cypr θα διοργανωθεί, για πρώτη φορά, στην Πολωνία στις 11-13 Δεκεμβρίου 2015 στο Torwar Arena, της Βαρσοβίας αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο με βάση το επιτυχημένο μοντέλο των εκθέσεων Grekland Panorama της Στοκχόλμης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η πολυδιάστατη προβολή της Ελλάδας, στο τρίπτυχο “Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία” και η προώθηση προορισμών, επιχειρήσεων, προιόντων και υπηρεσιών στο πολωνικό κοινό, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων Πολωνών επισκεπτών.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και τις εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων, η Πολωνία αποτελεί μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αγοράς προέλευσης επισκεπτών για την Ελλάδα, την τελευταία διετία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εμπορικός ακόλουθος της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Miroslaw Gojdz, ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών στην Ελλάδα διπλασιάστηκε σε διάστημα τριών ετών, εκτιμώντας ότι φέτος θα φθάσει τις 900.000 τουρίστες. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πολωνική αγορά μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις κυριότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη τριετία, με τον αριθμό των Πολωνών που θα επισκέπτονται την Ελλάδα να μπορεί να φθάσει το επίπεδο των 1,5 εκατ. τουριστών.

Αυτή η εκτίμηση ενισχύεται από το στοιχείο ότι η Πολωνία έχει πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης καθώς είναι μία χώρα 40 εκατ. κατοίκων, εκ των οποίων, στο εξωτερικό, ακόμα ταξιδεύει μόλις το 6%.

Share.