Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη Ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών από τη Σουηδία

0

Με ιδιαίτερα σημαντικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη επίσκεψη Ελλήνων ομογενών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και προωθούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά στην σκανδιναβική αγορά και συγκεκριμένα στην σουηδική.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι των εισαγωγικών εταιρικών πραγματοποίησαν προκαθορισμένα ραντεβού με τοπικούς παραγωγούς και εξαγωγείς και επισκέφθηκαν τοπικές μεταποιητικές και παραγωγικές μονάδες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα τοπικά προϊόντα διαθέτουν τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και τις απαραίτητες ποσότητες για να κυκλοφορήσουν στην σουηδική αγορά.

Άλλωστε ο απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής του Επιμελητηρίου Λασιθίου ήταν η προσέγγιση και επαφή με τους εισαγωγείς ώστε να διερευνηθούν και να καλλιεργηθούν οι προϋποθέσεις έναρξης εξαγωγικών επιχειρηματικών συνεργάσιμων με την συγκεκριμένη αγορά.

Η προσπάθεια αυτή του επιμελητηρίου Λασιθίου εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επιχειρηματικών δράσεων ενίσχυσης και υποστήριξης την εξαγωγικής εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και θα συνεχιστεί με περισσότερα στοχευμένες δράσεις στην σουηδική πλέον αγορά τους προσεχείς μήνες.

Για αυτές θα υπάρξει ενημέρωση τόσο από το Επιμελητήριο, όσο και από το δίκτυο των εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων ποτών και αρωματικών φυτών που συνέπραξε στην οργάνωση και υλοποίηση την συγκεκριμένης επιχειρηματικής αποστολής.

Συγχρόνως, την αποστολή πλαισίωσε δημοσιογράφος ενός μεγάλου γαστρονομικού περιοδικού στο οποίο με άρθρα και δημοσιεύσεις θα προβληθούν όχι μόνο τα τοπικά προϊόντα αλλά και ο τουριστικός χαρακτήρας του νόμου Λασιθίου καθώς και το πάντρεμα της τουριστικής και γαστρονομικής μας παράδοσης.

Επιχειρηματική αποστολή Σουηδών 2 Επιχειρηματική αποστολή Σουηδών 3

Share.