Ιδρύθηκε το δίκτυο εξαγωγικών επιχειρήσεων στα τρόφιμα-ποτά & αρωματικά φυτά με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου

0

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Λασιθίου και της έμπρακτης υποστήριξης του σε νομικό, οργανωτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, ξεκίνησε και τυπικά χθές 9/2/2015, την λειτουργία του, το νεοσυσταθέν δίκτυο εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων-ποτών και αρωματικών φυτών του Ν. Λασιθίου. Πρόκειται για ένα δίκτυο υφιστάμενων εξαγωγικών ή εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων στους κλάδους των τροφίμων – ποτών & αρωματικών φυτών οι οποίες φιλοδοξούν να προωθήσουν τα πιστοποιημένα ή/και βιολογικά τους προϊόντα σε αγορές της Ελλάδος και του εξωτερικού μέσω στοχευμένων και εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συντονίζονται από το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Οι βασικοί στόχοι της σύμπραξης είναι:

  1. Η επίτευξη οικονομιών κλίμακας όπως οι κοινές προμήθειες, logistics, αποθήκες κτλ.
  2. Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων του νομού μας,
  3. Η άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση λειτουργίας των επιχειρήσεων/μελών του δικτύου.
  4. Η παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης, εκπαίδευσης, πληροφόρησης, έρευνας και τεχνολογικής υποστήριξης μέσω της ενεργής συμμετοχής υποστηρικτικών φορέων (επιμελητηρίων,τεχνολογικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων) σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των μελών του.

Το νέο ΔΣ απαρτίζεται από τους:

  • Πρόεδρος – Μάνος Σαββιδάκης
  • Γενικός Γραμματέας – Παπαδάκης Νίκος
  • Οικονομικός Διαχειριστής – Βασιλάκη Ειρήνη
  • Μέλος – Αιβαλιώτης Μανώλης
  • Μέλος – Δασκαλάκης Μνώλης
Share.