Δελτίο Τύπου : Ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe

0

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου και την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, τα λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και του Ρεθύμνου θα συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην Ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Επιμελητήριο Λασιθίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη συμβολή στην ανάπτυξη ενός κλάδου ο οποίος συνδέεται άμεσα με την τοπική επιχειρηματικότητα και συμβάλει στην άμεση επέκταση της τουριστικής περιόδου, κάνει πράξη την συλλογική προσπάθεια ενισχύοντας την συνεργασία μεταξύ των Λιμενικών Ταμείων, των Τοπικών Φορέων και των εταιρειών Kρουαζιέρας.

Eίναι πολύ σημαντικό σε μια δύσκολη περίοδο που περνά η ευρύτερη περιοχή μας σε σχέση με την κρουαζιέρα να παρέχονται εργαλεία που θα βοηθήσουν τα Λιμενικά Ταμεία να έρθουν σε απευθείας επαφές με τις εταιρείες του κλάδου και να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προορισμών μας . Για δε τις εταιρείες κρουαζιέρας, είναι πολύ σημαντικό οι τοπικοί φορείς όπως το Επιμελητήριο που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα, να στηρίζουν έμπρακτα και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Τα λιμάνια έχουν ετοιμάσει ειδικό υλικό για την συγκεκριμένη έκθεση, ενώ θα γίνουν προγραμματισμένα ραντεβού με εκπροσώπους εταιριών στα οποία θα γίνει ανάλυση των τριών βασικών δεικτών που αφορούν στην κρουαζιέρα, δηλαδή στην Ασφάλεια, στην δυνατότητα Εκδρομών αλλά και στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις. Τέλος θα γίνει παρουσίαση του πλούσιου πολιτιστικού, μυθολογικού και αγροτροδιατροφικού υπόβαθρου του κάθε προορισμού και των δυνατοτήτων διασύνδεσης του με το προϊόν της κρουαζιέρας.

Share.