Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Λασιθίου : Αγροτική έκθεση Ιεράπετρας AgroExpo 2017

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 20 Απριλίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και η αντιπεριφερειάρχης Ν. Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, αναφορικά με την 2η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, AgroExpo 2017, που πραγματοποιείται 26, 27 και 28 Μαΐου στο Μισεδάκειο Στάδιο της πόλης, αναφερόμενοι στην μέχρι σήμερα προετοιμασία της έκθεσης, τις συμμετοχές αλλά και τους στόχους και προοπτικές της ώστε να καθιερωθεί ως μια σημαντική περιφερειακή έκθεση στα Βαλκάνια και στην ΝΑ Μεσόγειο.

Ο κύριος Χαριτάκης τόνισε ότι στόχος της AgroExpo είναι να προβάλει τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και εν γένει της Κρήτης αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον  πρωτογενή τομέα. «Η περυσινή επιτυχία της πρώτης αγροτικής έκθεσης στην Ιεράπετρα, μας έδωσε τη δύναμη να ξεκινήσουμε με καλύτερες βάσεις να οργανώνουμε τη δεύτερη AgroExpo2017. Έχουμε ήδη φτάσει τους 60 εκθέτες ενώ είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα το γεγονός ότι, οι μισοί από αυτούς είναι επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκτός της περιφέρειας Κρήτης.

Σημαντικά επίσης στοιχεία της φετινής AgroExpo είναι οι προκαθορισμένες (Β2Β) συναντήσεις παραγωγών με εμπόρους -αγοραστές από 8 διαφορετικές χώρες:  Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία , Τσεχία, Ρουμανία, Ουκρανία και Κύπρος, η συμμετοχή τοπικών κατασκευαστών θερμοκηπιακών μονάδων καθώς και οι δράσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, όπου με την βοήθεια των μελών της, θα παρασκευαστούν τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα με βάση την κρητική γαστρονομία, τα οποία και θα προσφέρουν στους επισκέπτες. Συγχρόνως την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τοπικούς μουσικούς και καλλιτέχνες.

Από την μεριά του ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης, παρουσίασε το σχέδιο του δήμου ώστε η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων. Επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας-με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και του επιμελητηρίου-ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου στο κτίριο της πρώην ΑΓΡΕΞ στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας στεγασμένων (περί τα 5.000 τ.μ.) και υπαίθριων χώρων (περί τα 20 στρέμματα), ώστε εκεί να δημιουργηθεί το εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Ιεράπετρας.

Εκπροσωπώντας την περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης κα. Πετράκη επισήμανε ότι η περιφέρεια στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τόσο του Επιμελητηρίου Λασιθίου όσο και του Δήμου Ιεράπετρας για την καθιέρωσης της ΑgroExpo και την εδραίωση της ως μιας σημαντικής περιφερειακής αγροτικής έκθεσης στην ΝΑ Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Share.