Πρόσκληση συμμετοχής στην εκθεσιακή τριλογία της ΜesseFrankfurt σε Τόκυο, Ομάν, Μόσχα

0

Ενημέρωση από Δελτίο Τύπου της εταιρίας “Messe Frankfurt Greece & Cyprus SP”.

Διακόσμηση/Εξοπλισμός/Έπιπλο/Ανακαίνιση Κατοικίας/Φωτισμός και Hλεκτρολογικό υλικό

Ελάτε, συμμετέχετε, στο ομαδικό περίπτερο της πιο επιτυχημένης εκθεσιακής τριλογίας της ΜesseFrankfurt σε Τόκυο, Ομάν, Μόσχα!
Παρουσιάστε τα προιόντα σας σε αγορές με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα

Αγαπητοί εκθέτες,
Ξεκινώντας την νέα σαιζόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα γραφεία μας στην Ελλάδα, σας προτείνουν μια μοναδική εκθεσιακή τριλογία στον κλάδο της Διακόσμησης Κατοικίας, Ανακαίνισης, Εξοπλισμού, Υφασμάτων, Επίπλου και λύσεων Φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού.
Τονώστε και εσείς τις εξαγωγές σας και τον κύκλο εργασιών σας ως το τέλος του 2013. Αξιοποιήστε την ευκαιρία και αυξήστε τις πωλήσεις σας, ελάτε να συναντήσετε νέους πελάτες και συμμετέχετε στο ομαδικό ελληνικό περίπτερο που οργανώνουμε για επιχειρήσεις του κλάδου στις τρεις πιο μεγάλες εκθέσεις του ομίλου της Έκθεσης Φρανκφούρτης :

1. ΙFFT Tokyo Japan 2013, – Έκθεση διακόσμησης, Επίπλου, Υφασμάτων, Ανακαίνισης, Μπάνιου/Κουζίνας, Φωτισμού & Δαπέδου!

Η Ιαπωνία, μια χώρα που δημιουργεί εμπορικές επιρροές και καταναλωτικές τάσεις, έχει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά διακόσμησης κατοικίας, ανακαίνισης, επίπλου, υφασμάτων και φωτισμού στην Ιαπωνία αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως μετά από αυτή των Η.Π.Α. με ετήσιες εισαγωγές που ξεπερνούν σε αξία τα 1,2 δις ευρώ και σημειώνει ανοδική πορεία κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2011 λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα. Το ενδιαφέρον της Ιαπωνικής αγοράς εστιάζεται στα ποιοτικά προϊόντα υψηλού σχεδιασμού και ευρωπαϊκής προέλευσης.

Η IFFT / Interior Lifestyle Living, θα ανοίξει τις πύλες της από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight (East Halls), στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Σε σύγκριση με άλλες εκθέσεις, η IFFT / Interior Lifestyle Living είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση με επιχειρηματικό προσανατολισμό και στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών ευκαιριών για εκθέτες και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Κατά την προηγούμενη διοργάνωση της το 2012, η IFFT / Interior Lifestyle Living συγκέντρωσε 355 εκθέτες από 15 χώρες εκτός Ιαπωνίας και πάνω από 19.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Το φθινόπωρο αποτελεί μια σαιζόν υψηλής δραστηριότητας για το Τόκυο, καθώς πολλές εκδηλώσεις στον τομέα του σχεδιασμού γίνονται από τέλη Οκτώβρη έως και τις αρχές Νοέμβρη σε πολλές γωνιές της πόλης. Η IFFT / Interior Lifestyle Living ξεκίνησε από το 2008, συνδυάζοντας τo concept της International Furniture Fair Tokyo με αυτό της κορυφαίας έκθεσης Interior Lifestyle Tokyo, με αποτέλεσμα μια έκθεση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία που λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο. Η IFFT / Interior Lifestyle Living είναι η εμπορική έκθεση με δυνατό design image και προσανατολισμό σε high-end προϊόντα της εσωτερικής διακόσμησης σε όλη την Ασία.
CREATIVE RESOURCE : Ο τομέας αυτός παρουσιάζει προϊόντα και λύσεις για την ανακαίνιση κατοικιών, την διακόσμηση εσωτερικών χώρων και εν γένει της κατασκευής σπιτιού, όπως επενδύσεις δαπέδων, τοίχων, χρώματα, είδη μπάνιου, έπιπλα κουζίνας, πόρτες, ειδικές κατασκευές με μινιμαλιστικά υλικά όπως το γυαλί και άλλα συναφή είδη. Στο τομέα θα περιλαμβάνεται και ο χώρος “Material Park, στον οποίο σχεδιαστές και αρχιτέκτονες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εμπνευσμένες ιδέες παρουσιάζοντας τις δυνατότητες των υλικών πόρων. MOVEMENT : Ο τομέας αυτός διαθέτει τα τελευταία σχέδια και δημοφιλή προϊόντα σχεδιαστών. Τα νέα έργα διάσημων σχεδιαστών, όπως ο Mikiya Kobayashi και ο Konstantin Grcic παρουσιάστηκαν εδώ πέρυσι!
Για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στον χώρο του ομαδικού ελληνικού περιπτέρου και να κάνουν την είσοδό τους είτε στην μεγαλύτερη αγορά του κλάδου στην Ασία, την «Ιαπωνία»
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ !
Διαβάστε τι επισημαίνουν με βάση τα δεδομένα και όλοι οι οικονομικοί αναλυτές για την Ιαπωνία, βλέπε οικονομική ανάλυση από 9/4/2013:

«Στα ύψη εκτίναξε χθες 8/4/2013 την αδρεναλίνη των επενδυτών η πρωτοφανής απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να διπλασιάσει μέσα σε μια διετία τα γεν που κυκλοφορούν στην αγορά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την άνευ προηγουμένου νομισματική επέκταση (δηλαδή πληθωριστική πολιτική), η οποία μάλιστα συνδυάζεται με ένα επιθετικό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και διαρθρωτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση του ιάπωνα Πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, καλωσόρισε με ενθουσιασμό η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο οι τιμές των μετοχών εκτινάχθηκαν στα ύψη· ο δείκτης ΝΙΚΚΕΙ ενισχύθηκε κατά 2,8% και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν πέντε ετών – ενώ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009 έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Η προοπτική επιτάχυνσης των ρυθμών ανάπτυξης, τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και κερδοφορίας των ιαπωνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την προοπτική εξασθένησης του ιαπωνικού νομίσματος – μιλάμε για ένα διετές πρόγραμμα εκτύπωσης γεν για την εξαγορά ιαπωνικών ομολόγων – πυροδότησαν μια παλιρροϊκή μεταφορά κεφαλαίων από το γεν και τις ασιατικές αγορές συναλλάγματος (μεγάλες απώλειες υπέστη και το κορεατικό γουόν) προς την ιαπωνική αγορά κεφαλαίων. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές των εμπορευμάτων καθώς οι επενδυτές σκέφθηκαν ότι η προσδοκώμενη οικονομική επιτάχυνση της τρίτης (μετά την αμερικανική και την κινεζική) εθνικής οικονομίας του πλανήτη θα αυξήσει τη ζήτηση για πρώτες ύλες, όπως είναι ο χαλκός, η τιμή του οποίου ενισχύθηκε κατά 0,9%. Αντίθετα, μια ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας θα βοηθούσε και την παγκόσμια οικονομία να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει. Ετσι αναθάρρησαν πολλοί επενδυτές που βγήκαν από τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» όπως αυτό του χρυσού, η τιμή του οποίου υποχώρησε κατά 7 δολάρια στα 1.575 δολ. η ουγκιά. Η συμβολή των νομισματικών και άλλων αναπτυξιακών μέτρων της ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας και της κυβέρνησης στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ενθουσίασε τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαιρέτισε τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και άλλα «μη συμβατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις» που αποφάσισαν οι ιαπωνικές Αρχές και βοηθούν την ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο»

2. Τhe Home Show Oman 2013 – Μουσκάτ, Ομάν, 9 – 11/12/2013

Η έκθεση The Home Show Oman, κορυφαία έκθεση κατασκευής κατοικιών & διακόσμησης θα ανοίξει και φέτος της πύλες τις από 9 έως 11 Δεκεμβρίου 2013, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Ομάν, στην πόλη Μουσκάτ. Καθώς οργανώνεται και διοικείται από επαγγελματίες με πολυετή πείρα, η The Home Show 2013 συγκεντρώνει τα κορυφαία ονόματα στον κλάδο, με ισχυρή την παρουσία και συμμετοχή των διεθνών κατασκευαστών. Η έκθεση προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι αποτελούνται από εργολάβους, οικοδόμους, διακοσμητές και άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Η The Home Show το 2012 συγκέντρωσε 92 εκθέτες από 17 χώρες οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 5.617 επισκέπτες, σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 1.596 τ.μ. και με το κορυφαίο ποσοστό ανάθεσης παραγγελιών της τάξεως του 99%.

Το Σουλτανάτο του Ομάν σημειώνει τεράστια οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Καθώς ο πληθυσμός της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται, ο τομέας του Real Estate σημειώνει ταχεία ανάπτυξη. Σημαντικές κατασκευές υλοποιούνται σε όλη τη χώρα για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, ακόμη και οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες κατοικιών επενδύουν και βελτιώνουν τις ιδιοκτησίες τους. Βάσει του προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αναμένεται ραγδαία αύξηση στον κλάδο του real estate στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις δαπάνες για το τρέχον έτος σε 10 δις δολάρια, αριθμός ρεκόρ για το Ομάν και αύξηση 8,7% σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, η εκτίμηση των δαπανών κατά τη διάρκεια του 8ετούς προγράμματος (2011-2015) αναμένονται να φτάσουν τα 54 δις δολάρια, 26,4% πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η The Home Show αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας, τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες σας σε μία πλήρη γκάμα νέων πελατών. Η 3ήμερη αυτή έκθεση είναι η μοναδική υψηλού προφίλ διοργάνωση στο Ομάν στην οποία παρουσιάζονται όλα όσα σχετίζονται με το ιδανικό σπίτι.

Οι τομείς προϊόντων που θα παρουσιαστούν στη The Home Show 2013 είναι ο ακόλουθοι:

· Κουζίνα, Υπνοδωμάτιο & Μπάνιο: Εξαρτήματα Μπάνιου, Μπανιέρες & Ντουζιέρες, Κρεβάτια & Στρώματα, Κεραμικά πλακίδια, Φούρνοι Ηλεκτρικοί / Φυσικού αερίου, Συστήματα παραγωγής ζεστού νερού, Αξεσουάρ Κουζίνας, Μονάδες Κουζίνας, Είδη υγιεινής
· Οικοδομή: Τσιμέντο & Σκυρόδεμα, Πόρτες & παράθυρα, Πύλες & φράκτες, Προϊόντα διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, Μάρμαρα, Χρώματα & Βερνίκια, Κατοικίες, Υλικά Στέγης, Συστήματα Ασφαλείας
· Οικιακές συσκευές: Κλιματιστικά, Υπολογιστές / Laptop, Κονσόλες Παιχνιδιών, Home Theatre, Οικιακά είδη & Σκεύη, Ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας, LED / LCD Τηλεόραση, Ψυγεία / καταψύκτες, Πλυντήρια
· Interior Design: Χαλιά & Μοκέτες, Κουρτίνες & κλινοσκεπάσματα, Διακοσμητικό Γυαλί, Υλικά Δαπέδων, Home Décor, Οικιακός εξοπλισμός, Φωτιστικά, Καναπέδες & έπιπλα, Ταπετσαρίες
· Επαγγελματικές Οικιακές Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονικές Υπηρεσίες, Καθαρισμός Χώρων, Κατασκευαστικές Υπηρεσίες, Σχεδίασης Εσωτερικών χώρων, Υπηρεσίες Διαμόρφωσης Εξωτερικών Χώρων, Υπηρεσίες απεντόμωσης
· Λύσεις για το έξυπνο σπίτι: Συστήματα ελέγχου πρόσβασης, CCTV’s, Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, Καλωδιώσεις, Τηλεπικοινωνίες

3. Ιnterlight Moscow 2013 – powered by Light + building

Η διεθνής εμπορική έκθεση για την Τεχνολογία Φωτισμού & Αυτοματισμούς Κτιρίων Ιnterlight Moscow, θα λάβει και πάλι χώρα στις 5-8 Νοεμβρίου 2013 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Expocentre International Exhibitions and Conventions της Μόσχας.
Κατά τη διοργάνωση της Ιnterlight Moscow το 2012, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής εκθετών, οι οποίοι έφτασαν τους 692 και παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε 27.458 εμπορικούς επισκέπτες από την αγορά της Ρωσίας και των γειτονικών χωρών, σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 32.000 τμ.
Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,2% κι ως εκ τούτου πολλά υποσχόμενες επαγγελματικές ευκαιρίες, με περισσότερους από 144 εκ. καταναλωτές, μία αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, σχεδόν απεριόριστες ανάγκες σε υποδομές και σημαντική ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2011.

Συγκεκριμένα, η αγορά του φωτισμού στη Ρωσία βρίσκεται σε πλήρη ανάκαμψη και ανάπτυξη μετά την κρίση που αντιμετώπισε το 2009 κι ο τζίρος για φωτιστικά ανέρχεται στα 408 εκ.Ευρώ ετησίως. Επίσης, ο τομέας τεχνικού φωτισμού αναπτύσσεται και πάλι, με τις τεχνολογίες LED να κρατούν τα ηνία. 80% των προϊόντων του κλάδου φωτισμού εισάγονται, με πρωτοπόρες χώρες τη Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία , Γαλλία και Τουρκία.
Η Ρωσία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές LED στον κόσμο! Με ποσοστό εισαγωγής 98% και κανέναν ανταγωνιστή παραγωγό, η Ρωσική αγορά για LED εγγυάται τις καλύτερες ευκαιρίες για διεθνείς κατασκευαστές/παραγωγούς. Αυτή τη στιγμή, ο τζίρος από την πώληση LED ανέρχεται σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ, με αναμενόμενη ετήσια αύξηση 30-35%. Και στον οικοδομικό τομέα όμως, αναμένεται ραγδαία ανάπτυξη, καθώς κορυφαία projects όπως οι Winter Olympics 2014 & FIFA World Cup 2018 πρόκειται να φέρουν μεγάλες επενδύσεις στη Ρωσία και θα κορυφώσουν την ανάπτυξη σε κατασκευές και υποδομές. Ο κλάδος αυτοματισμού κτιρίων έχει σημειώσει αύξηση 20-22% και συνεχίζει την ανοδική πορεία.

Φωτισμός σε όλες τις εκφάνσεις, ηλεκτρολογικό υλικό, ηλεκτρονικά συστήματα, αυτοματισμοί κτιρίων, σε συνδυασμό με αρχιτεκτονικά συστήματα, θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Ιnterlight Moscow 2013, όπου και θα παρουσιαστεί πληθώρα προϊόντων, προτάσεων και λύσεων που αφορούν όλο το φάσμα του κλάδου. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι «τεχνολογίες ασφαλείας» και «τεχνολογίες δικτύου», ο κλάδος ηλεκτρολογικού υλικού, καινοτόμα προϊόντα αυτοματισμού με δυνατότητες κοινής πορείας με τη συμβατική διαδικασία μείωσης του ενεργειακού κόστους των κτιρίων, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι τομείς διακοσμητικού και αρχιτεκτονικού φωτισμού αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της έκθεσης. Η εκτεταμένη προσφορά προϊόντων της Ιnterlight Moscow αποτελεί κορυφαίο σημείο συνάντησης για αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικών χώρων, μηχανικούς, σχεδιαστές καθώς και ηλεκτρολόγους και εισαγωγείς. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώνεται κατά 55% στα LEDs, 50% στον τεχνικό φωτισμό, 49% στο διακοσμητικό φωτισμό, 38% στις ηλεκτρικές λάμπες, 33% στο ηλεκτρολογικό υλικό και 20% στους αυτοματισμούς κτιρίων και κατοικίας.

Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της Ιnterlight Moscow 2013 είναι:
ü Διακοσμητικός Φωτισμός, (Pavilion 7, 8.1)
ü Αρχιτεκτονικός & Τεχνικός Φωτισμός (Pavilion 1 & Pavilion Forum)
ü Λαμπτήρες (Pavilion 1)
ü Συστήματα φωτισμού LED (Pavilion 8.3)
ü Ηλεκτρολογικό Υλικό (Pavilion 8.2)
ü Φωτισμός δρόμων, εξωτερικών και δημόσιων χώρων
ü Τεχνικός φωτισμός και λαμπτήρες
ü Ηλεκτρολογικό υλικό και αυτοματισμοί κτιρίων
ü Συστήματα ασφαλείας
ü Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας

Αξιοποιήστε για τις εκθεσιακές σας συμμετοχές το πρόγραμμα ενισχύσεων της Ανταγωνιστικότητα ΙΙ, το οποίο άνοιξε στις 5/8/2013 και θα είναι σε ισχύ για υποβολή αιτήσεων έως 10/10/2013.

Το γραφείο μας οργανώνει το ομαδικό περίπτερο, την μεταφορά των εκθεμάτων, την ταξιδιωτική κάλυψη, επαφές με δυνητικούς επισκέπτες και καλύψει την έκθεση με παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού επί τόπου.

Είμαστε στην διάθεσή σας για να σας παρέχουμε αναλυτικά στοιχεία κόστους συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 30/9/2013!
Για κρατήσεις ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων, μπορείτε απλά με ένα τηλεφώνημα να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία του ταξιδιού σας. Άμεσα θα προτείνουμε για εσάς την καλύτερη λύση.
Γίνετε φίλοι μας στο Facebook στα παρακάτω links
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Travel-4-Fairs
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία

Με εκτίμηση
Γκάμπυ Σπανού

Messe Frankfurt Greece & Cyprus SP
Κivelis Str 3 & Perikleous Str, 153 44 Gerakas,

Tel: 0030 210 6410 405 Fax:0030 210 64 10 602
Tel +30 210 6090525 Fax +30 210 6090527
www.messefrankfurt.gr
gspanou@messefrankfurt.gr
skype gabi.spanou

Share.