Exports Ecosystem Awards 2013

0

Τα βραβεία Exports Ecosystem Awards 2013 στοχεύουν στην επιβράβευση των οργανισμών που στηρίζουν τις ελληνικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να δραστηριοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο και να διεισδύσουν σε νέες αγορές του εξωτερικού. Οι διοργανωτές, Ethos Media S.A. και Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση ενός θεσμού βράβευσης αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο οποίος θα βοηθά τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στην επιλογή των στρατηγικών συνεργατών τους.

Τα βραβεία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όλων των κεντρικών εξαγωγικών φορέων και συνδέσμων και της πλειοψηφίας των διμερών , αλλά και τοπικών επιμελητηρίων της Eλληνικής Eπικράτειας.

Η τελετή απονομής των βραβείων Exports Ecosystem Awards 2013 αποτελεί την κορύφωση του συνεδρίου Exports Money Conference και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στον ίδιο συνεδριακό χώρο (Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι), από τις 19:30 έως τις 23:00, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ:

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα βραβεία Exports Ecosystem Awards 2013, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κριτήρια συμμετοχής και να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής υποψηφιότητας μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 (στις 18.00 μ.μ.) στην ιστοσελίδα www.greekexportsawards.gr.

Συνολικά τα βραβεία χωρίζονται σε 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων και 3 Special Ecosystem Awards:

“ΑΡΓΩ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 2013”
Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα στην καλύτερη ελληνική εταιρεία υποστήριξης εξαγωγών για το τρέχον έτος, κατόπιν έρευνας που θα διενεργηθεί από την Επιτροπή Βράβευσης, που απαρτίζεται από άτομα με ειδίκευση σε διάφορους τομείς της αγοράς.

“ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ 2013”
Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί από εκπρόσωπο του Δ.Σ. της ΕΝΔΥ ΟΕΥ στην προσωπικότητα που έχει διακριθεί για τη συνεισφορά του στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα ειδικά κριτήρια που έχει καθορίσει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

“ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 2013”
Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί σε έναν Οργανισμό που έχει διακριθεί για τη συνεισφορά του στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα ειδικά κριτήρια που έχει καθορίσει η Επιτροπή Βράβευσης.
&
Εννέα Exports Ecosystem Awards of Excellence

Κατηγορίες βραβείων:

– Βραβείο Τραπεζικής Εξαγωγών
– Βραβείο Factoring Εξαγωγών
– Βραβείο Ασφάλισης Εξαγωγών
– Βραβείο Μεταφορών, Αλυσίδας Εφοδιασμού και Υπηρεσιών Logistics Εξαγωγών
– Βραβείο Υπηρεσιών Μεταποίησης και Συσκευασίας Εξαγωγών
– Βραβείο Υπηρεσιών HR, Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Εξαγωγών
– Βραβείο Υπηρεσιών Πιστοποίησης και Διαπίστευσης Εξαγωγών
– Βραβείο Υπηρεσιών ΙΤ, Τηλεπικοινωνιών και Κινητής Τηλεπικοινωνίας Εξαγωγών
– Βραβείο Υπηρεσιών Μάρκετινγκ, Social Media και Προώθησης Εξαγωγών

(Σε κάθε κατηγορία θα επιλεγούν αρχικά έξι εταιρείες ως φιναλίστ. Από τις έξι φιναλίστ κάθε κατηγορίας θα επιλεγούν από την Επιτροπή Βράβευσης οι τρεις που θα λάβουν το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο της κατηγορίας. Οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες από τις έξι φιναλίστ θα καταταγούν ως 4η, 5η και 6η φιναλίστ και θα λάβουν τιμητική διάκριση ειδικά διαμορφωμένη με το λογότυπό τους, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο διαφημιστικό και προωθητικό τους υλικό.)

Κριτήρια Βράβευσης:

(ΔΕΝ αποτελεί κριτήριο το μέγεθος της εταιρείας ούτε το χρονικό διάστημα λειτουργίας της)

Οι υποψηφιότητες για τα Exports Ecosystem Awards 2013 θα κριθούν στους ακόλουθους τομείς:

-Ιδέα
-Υπόσχεση Αξίας (Value Proposition)
-Προώθηση
-Επίδραση στην αγορά

Τα κριτήρια αξιολόγησης διασφαλίζουν ότι όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα από τον κλάδο της οικονομίας όπου ανήκουν, το μέγεθός τους ή το είδος του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους, είναι σε θέση να μεταδώσουν με σαφήνεια και ακρίβεια πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν ή την υπηρεσία τους και να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά τους.

Σημείωση: Οι υποψηφιότητες που δεν συνοδεύονται από απόδειξη καταβολής των αναλογούντων εξόδων, δεν θα ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Βράβευσης.

Τους νικητές των βραβείων θα επιλέξει εξειδικευμένη Επιτροπή Βράβευσης με σφαιρική γνώση της αγοράς των εξαγωγών, την οποία αποτελούν οι κ.κ.:

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου(ΟΠΕ) & Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δούκας Μαρινόπουλος, Πρόεδρος, Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής –Συνεργασίας, Υπουργείο Εξωτερικών, (ΔΟΣ & ΑΣ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) & EBEA, Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media S.A., Εκπρόσωπος ΣΕΚΕΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος ΠΣΕ & ΟΑΕΠ, Σεραφείμ Τσόκας, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Διαβάστε εδώ για τις Κατηγορίες Βραβείων, τα Κριτήρια και τη Διαδικασία Βράβευσης, καθώς και τις άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το θεσμό των Βραβείων.

Διαβάστε εδώ το PROSPECTUS του συνεδρίου και τις δυνατότητες συμμετοχής που σας προσφέρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα www.greekexportsawards.gr

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων στα βραβεία:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής
Conferences Manager, Ethos media S.A Τηλ.: 210 998 4909
E- mail: salvarlis.k@ethosmedia.eu

Για χορηγίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media S.A.
Τηλ.: 210 998 4864
E-mail: ouzounis.k@ethosmedia.eu

Διοργάνωση:
Ethos Media S.A. (www.ethosmedia.eu) σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (www.oey.gr).

Share.