1ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

0

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, και το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ένωση Α.Σ.Ρ», διοργανώνουν τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου  (Cretan Olive Oil Competition).

Ο νέος αυτός θεσμός, στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, τα οποία θα μπορούν να διακριθούν τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά και να λειτουργήσουν ως σημαντικοί πρεσβευτές του ποιοτικού αυτού προϊόντος.

Η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων στον διαγωνισμό θα έχει ως αποτέλεσμα:

  • την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου.
  • την ποιοτική αναβάθμισή, με τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το ελαιόλαδο.
  • την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εκτός και εντός της χώρας μας.
  • Η κριτική επιτροπή , απαρτίζεται από καταρτισμένους γευσιγνώστες από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένες ομάδες και διαθέτουν εμπειρία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είναι η καταξιωμένη στο χώρο κα Έφη Χριστοπούλου, panel supervisor και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) σε χημικές και οργανοληπτικές δοκιμές, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.

Υπεύθυνη συντονισμού είναι η έμπειρη γευσιγνώστρια κα Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας και Τεχνικός Υπεύθυνος του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου της «Ένωσης ΑΣΡ».

Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο, διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, Οργανοληπτικό Εργαστήριο της «Ένωσης ΑΣΡ».

Τα βραβευμένα ελαιόλαδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς με την υποστήριξη των διοργανωτών.

Προσκαλούμε όλους τους παραγωγούς – τυποποιητές της Κρήτης να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με όσα δείγματα επιθυμούν.

[prettyfilelink size=»605 kB» src=»http://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/AITHΣH-COOC-2015.pdf» type=»pdf»]Αίτηση συμμετοχής[/prettyfilelink] [prettyfilelink size=»95 kB» src=»http://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/COOC-Terms.pdf» type=»pdf»]Όροι συμμετοχής[/prettyfilelink] [prettyfilelink size=»102 kB» src=»http://www.epimlas.gr/cms/wp-content/uploads/COOC-Invitation.pdf» type=»pdf»]Πρόσκληση[/prettyfilelink]

 

Share.