Συνεργασία Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΗΑΤΤΑ

0

Με πρωτοβουλία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μετά από την σχετική έγκριση και ευλογία της Ι. Συνόδου, συστήθηκε “Κοινή Επιτροπή Μελέτης και Δράσεων” του Συνοδικού Γραφείου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) της χώρας, με σκοπό την συντονισμένη ανάδειξη και προβολή, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του ελλαδικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση των προσκυνηματικών ομάδων.

Στην Κοινή Επιτροπή, από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχουν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ως επικεφαλής, και οι κ.κ. Αγγελική Βαρελά, Χρήστος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος, μέλη του ως άνω Συνοδικού Γραφείου. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΑΤΤΑ συμμετέχουν ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. του εν λόγω Συνδέσμου, ως επικεφαλής, και οι κ.κ. Μαρία Αλιφραγκή, Νικόλαος Κελαϊδίτης και Γεώργιος Παλιούρας, μέλη του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής, έγινε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου. Στη δίωρη και πλέον αυτή συνεργασία τα μέλη ενημερώθηκαν αρχικά για τις μέχρι σήμερα δράσεις του κάθε φορέα και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων-δράσεων εντός του νέου Εκκλησιαστικού Έτους Σεπτ. 2015-Αυγούστου 2016.

Πηγή : traveldailynews.gr

Share.